Kako izbrati kolo?

Kako izbrati kolo?

Veš kako izbrati kolo zase?

Ljudje smo aktivna bitja in radi počnemo marsikaj. Rekreacija je vsekakor pri samem vrhu seznama in takrat pomislimo na tek, tenis, ali pa denimo na kolo. Pa veš kako izbrati kolo, da bo kar najbolje služilo svojemu namenu? Izbira kolesa je resnično precej bolj zahtevna kot se zdi na prvi pogled.

Ne gre namreč samo za dve kolesi in sedež pač pa za več vrst koles, ki se med seboj močno razlikujejo. Tokrat se bomo dotaknili cestnega, gorskega in mestnega, ter skušali pojasniti največje razlike. Če te zanima kako izbrati kolo za svoje potrebe, potem vsekakor nadaljuj z branjem.

Ko govorimo o cestnem kolesu, je potrebno povedati, da gre za kolo, ki je namenjeno nekoliko bolj resnim rekreativcem. Takšnim ki v kosu naredijo kakšnih 100 kilometrov po asfaltirani cesti. Cestno kolo je lahko, ima zelo ozke pnevmatike in je dokaj športno opremljeno, kar pomeni da za udobje ni kaj dosti prostora. Vse skupaj je bolj namenjeno hitrosti.

Kako izbrati kolo za vsak dan?

Če si želite prevoznega sredstva, ki vas bo reševalo v mestih med največjimi prometnimi konicami, boste segli po mestnem kolesu. Ampak kako izbrati kolo, da nam bo popolnoma ustrezalo. Mestno kolo je znano po tem da ni najlažje in najhitrejše, je pa polno opremljeno in udobno za vožnjo.

To pomeni, da bomo v službo in nazaj prišli hitreje kot z avtom, ob morebitnih lužah na cesti, pa blata ne bomo imeli povsod na sebi. Mestno kolo ima blatnike, luči, zvonec, tudi kakšno košaro lahko namestimo in še kaj drugega. Kako izbrati kolo po svojem okusu? Pri mestnem kolesu je to precej enostavno saj je na voljo veliko izbire.

Prav tako pa lahko takšno kolo še precej dodelate in dokupite veliko dodatne opreme. Imate majhnega otroka? Ni problema. Na voljo so sedeži, ki se jih enostavno namesti na kolo in že lahko varno prevažate svojega malčka sem in tja. Prav tako ne bo nobenih težav z robo iz trgovine.

Kako izbrati kolo za zahtevnejši teren?

Pa se dotaknimo še tretje vrste kolesa, ki se imenuje gorsko kolo. Gre za kolo izjemno športnega videza, s širokimi gumami za boljši oprijem in ravnim krmilom. Kako izbrati kolo za v hribe? Ta kolesa imajo precej več prestav in vam tako omogočajo precej lažje poganjanje v klanec.

Če vas zanima kako izbrati kolo ki se bo dobro obneslo na vseh površinah, omenimo še hibrida. Gre za vrsto kolesa ki je nekakšna mešanica med gorskim in cestnim kolesom. Po obliki precej spominja na gorsko kolo, ima pa precej tanjše gume in je navadno nekoliko lažje. Tanjše gume na ravni podlagi omogočajo lažje vrtenje pedal in večjo hitrost.

Kljub temu pa imajo dovolj profila ob straneh, da lahko povsem brezskrbno zavijete tudi na stranpoti in prevozite kakšno blatno ali neravno pot. Izbira kolesa naj bo podrejena temu za kar kolo potrebujete. Nič nenavadnega ni niti, če ima človek doma dve različni kolesi.

Tagovi:

Više članaka

Košarkarska pravila

Košarkarska pravila

Danes je košarka eden izmed najbolj priljubljenih športov pri nas in tudi na svetu. Slovenci smo celo zadnji evropski prvaki v košarki! Radi jo gledamo, radi smo del tekmovanja, ampak redkokdo pozna p

Kdo je izumil nogomet?

Kdo je izumil nogomet?

Čudovita igra pri kateri na travnati površini za eno žogo teka 22 igralcev iz dveh moštev. Na vsaki strani po en vratar in 10 igralcev. Tokrat nas zanima kdo je izumil nogomet in kdaj se je to zgodilo

Kako se lotiti fitnesa?

Kako se lotiti fitnesa?

Ko se človek zave, da ima na sebi nekaj odvečnih kilogramov in mu morda podoba v ogledalu ni pretirano všeč, se vpraša kako se lotiti fitnesa. Gre za vrsto vadbe, ki najbolj učinkovito topi kilograme