motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

  • klinički ispitano i posve prirodno
  • ubrzava metabolizan
  • bez jo-jo efekta
  • dugotrajni rezultati
  • smanjuje viška masnoće
  • masti pretvara u mišiće
  • bez vježbanja i teškog napora

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana

Zakaj je zdrava prehrana tako pomembna?

Morda se vam zdi, da velikokrat slišite besedno zvezo “zdrava prehrana“, da morda mediji pretiravajo in delajo iz tega različne zgodbe. A resnica seveda ne bi mogla biti bolj drugačna, kajti prav zdrava prehrana je vir našega zdravja, dobrega počutja in dolgega, ter uspešnega življenja.

Dokazano je, da bi ob prekomernem, rednem uživanju slabe hrane, živeli precej manj kvalitetno in vsekakor ne tako dolgo kot v nasprotnem primeru. Pa sploh ne mislimo reči, da je potrebno vsak dan jesti samo sadje in zelenjavo. Med kvalitetno hrano štejemo še marsikaj drugega, ki našemu telesu da tisto kar potrebuje.

Telo potrebuje beljakovine, maščobe in ogljikove hidrate. Pa vitamine in minerale tudi. Predelana hrana, kot so salame, in v naprej pripravljeni obroki, so tega precej osiromašeni. Pa poglejmo kako na svoj krožnik položiti vse tisto kar naše telo resnično potrebuje. Za začetek povejmo, da potrebuje vsaj 5 različnih in uravnoteženih obrokov na dan. Vam ne uspeva?

Zdrava prehrana ni samo tista z vrta

Čeprav sta sadje in zelenjava izjemnega pomena za naše zdravje pa je zdrava prehrana še marsikaj drugega. Če želimo priti do vseh kakovostnih sestavin, denimo maščob (omega 3 in 6), moramo pogledati še kam drugam. Veliko teh kvalitetnih maščob se skriva v mastnih ribah kot so; losos, tuna ali sardele.

Ne marate rib? Ni problema, zdrava prehrana je še marsikaj drugega. Omenjene maščobne kisline boste našli tudi v orehih, ali pa jih zaužili preko prehranskih dodatkov. A vedite, naravno je še vedno naravno. Že od nekdaj velja, da je potrebno zajtrkovati kot kralj. To pomeni, da zjutraj telo napolnimo z dovolj energije za pričetek napornega dneva.

In kaj po večini počnemo? Navadno nas večina preskoči zajtrk. Napaka! Ravno zajtrk mora biti bogat, pa magari če gre za kosilo od včeraj. V resnici pa se priporoča ovsene kosmiče s sadjem, ali pa pečena/kuhana jajca in kos slanine, ter polnozrnatega kruha. Se sliši dobro?

Zdrava prehrana je na dosegu rok

Največja napaka je v naši miselnosti, da je zdrava prehrana draga, ali pa da moramo ponjo daleč od doma. Da bi se zdravo prehranjevali, to seveda ni potrebno. Potrebno pa si je organizirati jedilnik za celoten dan. Saj veste kako težko si je sproti kaj izmisliti, potem pa končamo pri pici ali bureku.

Da bi bila zdrava prehrana vedno del nas, moramo naučiti tudi svoje otroke in s tem poskrbeti za njihovo lepo prihodnost. Ko bodo osvojili naše navade, jih bodo te spremljale ne da bi se tega sploh zavedali. Vedno obroke pripravljajte sami. Tako boste najbolje vedeli kaj ste dali v lonec in nenazadnje tudi vase.

Sploh ni nič narobe, če občasno pojemo kakšno pico, tudi s prej omenjenim burekom ni nič narobe, ampak skušajmo to pripraviti doma in pri tem uporabiti kvalitetne surovine. Seveda pa ne vsak dan. Potrebujemo tudi juhe, testenine, kuhano, ali popečeno zelenjavo, pa seveda tudi kakovostno meso. A ne v salamah, kjer se nahaja še marsikaj drugega. Ostanite zdravi!

Tagovi:

Više članaka

Mediteranska dieta

Mediteranska dieta

Se sprašujete zakaj pravimo da je mediteranska dieta ena najboljših? Potem vam povemo da zato, ker ob njej niti najmanj ne boste trpeli. Mediteranci so znani kot zelo zdravi in veseli ljudje. Razlog z

Kako shujšati?

Kako shujšati?

Odvečni kilogrami so težava s katero se spoprijema vse več in več ljudi. Nekateri zgolj zaradi lepote in kakšne maščobne blazinice, drugi zaradi zdravja. Oboje pa verjetno zanima kako shujšati, ne da