Kako shujšati?

Kako shujšati?

Vas zanima kako shujšati?

Odvečni kilogrami so težava s katero se spoprijema vse več in več ljudi. Nekateri zgolj zaradi lepote in kakšne maščobne blazinice, drugi zaradi zdravja. Oboje pa verjetno zanima kako shujšati, ne da bi pri tem preveč trpeli. Najbolj napačen pristop je prenehanje hranjenja. To je še posebej nevarno pogosto tik pred poletjem.

Čas ko potegnemo poletna oblačila iz omare in ugotavljamo, da nam kopalke niso več prav. Takrat v glavi zazvoni alarm in sprašujemo se kako shujšati še pred dopustom. Kot rečeno, najslabša rešitev je, da se izstradamo. Kratkoročni učinek bo sicer takojšni saj bomo izgubili nekaj kilogramov v le nekaj dneh.

A žal ne bo šlo za odvečne kilograme in maščobne obloge, pač pa zgolj za vodo, ki pa jo naše telo nujno potrebuje. Hujšanja se je potrebno lotiti pravočasno in sistematično. Pa saj verjetno veste, da vsaka dieta ne deluje enako na vsakega med nami? Potrebnega bo nekaj dela in raziskovanja.

Kako shujšati hitro?

Če se sprašujete kako shujšati hitro, vas bomo znova opozorili, da to nikakor ni zdravo. Odvečnih kilogramov se morate zavedati dovolj zgodaj, da vam ostane toliko časa, da jih odpravite v razumnem roku. Prav tako je povsem napačno misliti, da boste skuhjšali samo z določeno dieto. Nekaj bo seveda dala k rezultatu, a potrebno bo tudi delo.

Če se navadno prehranjujete bolj nezdravo in uživate precej sladkorja, ter drugih reči, ki povzročajo kopičenje kilogramov, boste seveda morali najprej poskrbeti za to. Kako shujšati do optimalne teže pa je naslednje vprašanje. Vsekakor vam na srce polagamo, da se lotite vadbe. Omislite si kakšno rekreacijo, morda tek ali kolesarjenje.

Prav nobene potrebe ni, da bi pretiravali, le vaše telo bo potrebno spraviti v pravo formo. Seveda je najbolje, če se posvetujete s strokovnjakom za prehrano, ki bi vam svetoval tudi ustrezno vadbo. Opcija je tudi osebni trener s čigar pomočjo cilja zagotovo ne boste zgrešili.

Kako shujšati optimalno?

Na vprašanje kako shujšati optimalno, smo delni odgovor podali že zgoraj. Dodajmo še, da si je potrebno pripraviti tedenski jedilnik, ki bo vseboval vsaj 5 dnevnih obrokov, ti pa bodo vsebovali vse tiste snovi, ki jih vaše telo nujno potrebuje. Držite se tudi starega pregovora “Zajtrkuj kot kralj, kosi kot princ in večerjaj kot berač”.

Ni vprašanje le kako shujšati, pač pa kako to storiti na zdrav in telesu prijazen način. Če vas morda pestijo kakšne kronične bolezni, ali imate težave s krvnim tlakom in podobno, se pred pričetkom hujšanja vsekakor posvetujte s svojim zdravnikom. Izguba odvečne teže je seveda priporočljiva v vsakem primeru, a ne na vedno enak način.

Jejte zdravo, izogibajte se beli moki, sladkorju in predelanim živilom v katerih je ogromno soli, sladkorja in ojačevalcev okusa. Uživajte sveže sadje in zelenjavo, ter ne pozabite piti veliko vode. Če se boste držali neke normale, bodo odvečni kilogrami počasi skopneli sami od sebe.

Tagovi:

Više članaka

Mediteranska dieta

Mediteranska dieta

Se sprašujete zakaj pravimo da je mediteranska dieta ena najboljših? Potem vam povemo da zato, ker ob njej niti najmanj ne boste trpeli. Mediteranci so znani kot zelo zdravi in veseli ljudje. Razlog z

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana

Morda se vam zdi, da velikokrat slišite besedno zvezo “zdrava prehrana”, da morda mediji pretiravajo in delajo iz tega različne zgodbe. A resnica seveda ne bi mogla biti bolj drugačna, kajti prav zdra