motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Mediteranska dieta

Mediteranska dieta

Mediteranska dieta je ena najboljših

Se sprašujete zakaj pravimo da je mediteranska dieta ena najboljših? Potem vam povemo da zato, ker ob njej niti najmanj ne boste trpeli. Mediteranci so znani kot zelo zdravi in veseli ljudje. Razlog za to pa tiči v treh rečeh. Prva je odlična hrana s katero se prehranjujejo, druga tiči v dejstvu, da so veliko na zraku in delajo na prostem, tretja pa mediteransko podnebje.

Mediteranska dieta v resnici sploh ni dieta, saj ne prepoveduje, le ponuja najboljše. Uživali boste perutnino, pa zdravo olivno olje, ribe, polnozrnat kruh in odlične mlečne izdelke. Verjemite, prav nič hudega vam ne bo. K temu dodajte še sveže sezonsko sadje in zelenjavo kolikor vas je volja.

Ob tem pa boste seveda posnemali tudi ljudi s tega območja in se redno gibali. Sploh ni nobene potrebe da bi se gnali do meja svojih zmožnosti. Redni sprehodi, kakšen tek, ali pa zgolj hitra hoja bodo dovolj. Delo v vrtu pa seveda prekaša vse.

Kaj prepoveduje mediteranska dieta?

Mediteranska dieta dobesedno ne prepoveduje, le nakazuje kaj je potrebno jesti. Vsekakor pa se boste izognili nekaterim izdelkom, če se boste želeli prehranjevati na ta način. Nekajkrat na mesec boste lahko uživali tudi rdeče meso, na splošno pa gre bolj za nekakšno zmerno prehranjevanje kot prepovedi.

Mediteranci sploh ne vedo kaj je mediteranska dieta, oni jo namreč živijo. In pri tem si hrano sladkajo raje z medom kot z belim sladkorjem, jedo zdravo, naravno in okusno hrano, ki jo podarjata morje in zemlja. Torej en velik NE vsem predelanim živilom in vnaprej pripravljeni hrani polni različnih dodatkov.

Vsaka dieta ima določene prednosti in slabosti, prav vsaka pa prepoveduje uživanje alkohola. No, pri mediteranski bomo malce zamižali na eno oko. Kakšen kozarček rdečega vina tu in tam ob kosilu denimo, ne bo naredil nobene škode, kvečjemu koristi. In ne pozabite, tu in tam, ne ves čas in na vsakem koraku. Voda še vedno zmaga.

Mediteranska dieta in 4 obroki

Mediteranska dieta je navadno sestavljena iz štirih obrokov, pri čemer pa je potrebno vedeti, da sta dva večja in dva nekoliko manj obilna. Tako kot to zapoveduje praktično vsaka dieta in tudi zdrava pamet, je potrebno jesti zajtrk. Ta naj bo sestavljen iz polnovrednih živil, morda ovsenih kosmičev in nekaj sadja.

Pri sadju bodite pozorni, da jeste takšno, ki ne vsebuje ravno največ sladkorja. Banane so denimo izjemno sladke in se jih priporoča raje za malico. Mediteranska dieta ne bi bila mediteranska, če ne bi vsebovala olivnega olja. Za zajtrk si lahko spečete tudi jajca na olivnem olju.

V času do kosila ne bodite preveč požrešni in si lakoto potešite s kakšnim sadjem ali oreščki. V orehih denimo najdemo tudi veliko omega 3 maščobnih kislin, ki so izjemnega pomena za naše zdravje in lep videz kože. Kosilo bo raj na zemlji. Perutnina, ribe, dušena ali na žaru popečena zelenjava, solata z vrta na vse različne načine. Za večerjo pa kakšni mlečni izdelki, brez pretiravanja. Pa dober tek!

Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Više članaka

Kako shujšati?

Kako shujšati?

Odvečni kilogrami so težava s katero se spoprijema vse več in več ljudi. Nekateri zgolj zaradi lepote in kakšne maščobne blazinice, drugi zaradi zdravja. Oboje pa verjetno zanima kako shujšati, ne da

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana

Morda se vam zdi, da velikokrat slišite besedno zvezo “zdrava prehrana”, da morda mediji pretiravajo in delajo iz tega različne zgodbe. A resnica seveda ne bi mogla biti bolj drugačna, kajti prav zdra