Skrb za kožo poleti

Skrb za kožo poleti

Skrb za kožo poleti je zelo pomembna

Kot verjetno veste, je koža človekov največji organ. Je prvi branik pred zunanjimi vplivi in na ta način ščiti naše notranje organe in nas ohranja pri življenju. Ampak koža je vseskozi na udaru različnih temperatur, umazanije, bakterij in drugih nevarnosti, zato moramo zanjo ustrezno poskrbeti. Skrb za kožo poleti, pa je še prav posebej nujna.

Takrat jo namreč obsevajo sončni žarki v katerih so najnevarnejši tisti UV. Prav zaradi te izpostavljenosti je skrb za kožo poleti odločilna za to kako zdrava bo ostala za naprej. Nikakor si ne smemo privoščiti, da bi bila predolgo izpostavljena UV sevanju, če pa do poškodb vendarle pride, je potrebno ukrepati takoj.

Da je koža poškodovana zaradi pretiranega sončenja je hitro jasno, saj postane pordela, peče in srbi. V najhujših primerih se pojavijo celo težje opekline z mehurji, kar pa pomeni že precejšnjo nevarnost za pojav kožnega raka v prihodnje. Gre namreč za eno izmed najbolj pogostih vrst rakov.

Skrb za kožo poleti je lahko enostavna

Da bi bila skrb za kožo poleti enostavna, je potrebno nanjo misliti preden se ji kaj pripeti. Za začetek se poleti ne nastavljamo soncu med 11h in 16h. Takrat je sonce namreč najvišje nad nami in kot sončnih žarkov najbolj neposreden. Če se že nahajamo zunaj v teh urah, pa kožo obvezno zaščitimo s kremo za sončenje ustreznega faktorja.

Tudi kakšna lahka oblačila v svetlih barvah bodo prišla prav. Še vedno pa velja za skrb za kožo poleti, da se v najbolj obremenilnih urah na sonce ne hodi. Uporabite lahko tudi kapo ali klobuk za na plažo, ne pozabite pa niti na senčnik, če se boste že odločili poležavati kje na obali, ali pa magari doma na vrtu, oziroma terasi.

Tako boste svojo kožo najbolje zaščitili pred vplivom sonca in UV žarkov, hkrati pa ob tem poskrbeli tudi za to, da se koža ne bi pričela prezgodaj starati. Tako je, tudi to je posledica pretiranega sončenja.

Skrb za kožo poleti je nujna

Pa denimo da pride do neželenih opeklin, ki so jasno vidne še posebej na zgornjem delu ramen, po obrazu, navadno tudi po stegnih. Kaj potem? Skrb za kožo poleti zajema tudi nekaj kurative, ki je lahko precej domača. V ta namen je dobro imeti v hladilniku kakšen navaden jogurt s katerim ohladimo kožo in jo tudi navlažimo.

Zelo dobro se obnese tudi aloe vera, ki se nahaja v različnih gelih katere dobimo v lekarni ali trgovini na policah kjer se nahajajo izdelki za skrb za kožo poleti. Nikakor pa takšni ne smete nazaj na sonce! V najslabšem primeru se oblecite v dolgo srajco svetlejše barve in zaščitite obraz s senčnikom, ter seveda kremo za sončenje.

Ponovimo, da je koža naš največji in verjetno najpomembnejši organ, ki vse druge ščiti pred zunanjimi vplivi. Poškodovana koža ni lepa in vodi tudi v hitrejše staranje, česar pa si nihče med nami ne želi. A pozor, koža ima svoj spomin, zato poskrbite, da ta ne bo preveč stresen.

Tagovi:

Više članaka

Mediteranska dieta

Mediteranska dieta

Se sprašujete zakaj pravimo da je mediteranska dieta ena najboljših? Potem vam povemo da zato, ker ob njej niti najmanj ne boste trpeli. Mediteranci so znani kot zelo zdravi in veseli ljudje. Razlog z

Kako shujšati?

Kako shujšati?

Odvečni kilogrami so težava s katero se spoprijema vse več in več ljudi. Nekateri zgolj zaradi lepote in kakšne maščobne blazinice, drugi zaradi zdravja. Oboje pa verjetno zanima kako shujšati, ne da