Hrana za lepo kožo

Hrana za lepo kožo

Veste katera je prava hrana za lepo kožo?

Znano je, da smo ljudje zelo občutljivi na to kako smo videti drugim. Pa ne le drugim. Radi smo lepi tudi zase in lepota se vsekakor začne pri lepi in zdravi koži. Pa dajmo kozmetiko malce na stran in poglejmo kaj jesti, oziroma katera je hrana za lepo kožo. Tako je, prav ste prebrali. Če želimo bili lepi od zunaj, moramo paziti na to kaj dajemo vase.

Hrana za lepo kožo je vsekakor tista, ki je nepredelana in brez različnih ojačevalcev okusa in druge kemije. Zdrava hrana, kot so sveže sadje in zelenjava je vsekakor boljša izbira. Da bi bila koža lepa in sijoča, mora biti dovolj hidrirana. To pomeni, da je potrebno piti dovolj vode, ki pa jo je veliko seveda tudi v zelenjavi in sadju.

Priporočamo vam, da pijete po večini vodo, ali nesladkan čaj. Pa pojdimo še k drugi vrsti hrane, ki poskrbi za zdrav lesk našega največjega organa.

Prava hrana za lepo kožo

Če se sprašujete kaj je prava hrana za lepo kožo, potem se vsekakor moramo ustaviti pri oreščkih in mastnih ribah kot je losos. Zakaj? Za lepo kožo potrebujete omega-3 in omega-6 maščobne kisline, ki se nahajajo prav v orehih, mandljih, lososu, tuni in sardelah.

Včasih je težava, da vsi pač vsega ne jemo in pri ribah se hitro zaplete. K sreči lahko za ta del poskrbimo tudi s prehranskimi dopolnili, a naravno je še vedno naravno. Odlična hrana za lepo kožo je tudi jajčni beljak, pa denimo piščančja ali puranja prsa.

Gre za proteine, ki vaši koži dajejo elastičnost in napet videz. Vaša koža vam bo zelo hvaležna tudi, če boste uživali jagodičevje (jagode, maline in ribez). Pa ne le koža. Ta vrsta hrane je zdrava za celotno telo in ko je to v formi, smo seveda tudi sami videti odlično. Večinoma gre za dobrodejnost antioksidantov, teh pa boste največ našli v sadju in zelenjavi temnejše barve.

Hrana za lepo kožo so tudi vitamini in minerali

Ko beseda nanese na vitamine in minerale, je jasno da je hrana za lepo kožo odlična zanjo, če vsebuje prave kombinacije obojega. Za lepo kožo se lahko zahvalite tudi vitaminu A, ki pa ga veliko najdemo v jetrih, jajčnem rumenjaku in tudi v precej nepriljubljenem ribjem olju.

So tudi vam starši, ali stari starši v otroštvu v usta rinili žličko ribjega olja z nekaj kapljicami limone? Dobro so vedeli kaj je hrana za lepo kožo, in zdrava hrana na sploh. Če se dotaknemo še mineralov ne moremo mimo cinka. Prav ta nosi velike zasluge za lep sijaj kože. In kje ga najdemo? Precej cinka boste zaužili, če boste uživali morsko hrano, ali pa gobe.

Na ta način boste zagotovo vzpodbudili tvorbo kolagena, ki je številka ena za zdravo in napeto kožo. Ko ima človek takšno kožo je tudi na pogled videti mlajši, ob tem pa seveda tudi bolj samozavesten in srečen.

Tagovi:

Više članaka

Mediteranska dieta

Mediteranska dieta

Se sprašujete zakaj pravimo da je mediteranska dieta ena najboljših? Potem vam povemo da zato, ker ob njej niti najmanj ne boste trpeli. Mediteranci so znani kot zelo zdravi in veseli ljudje. Razlog z

Kako shujšati?

Kako shujšati?

Odvečni kilogrami so težava s katero se spoprijema vse več in več ljudi. Nekateri zgolj zaradi lepote in kakšne maščobne blazinice, drugi zaradi zdravja. Oboje pa verjetno zanima kako shujšati, ne da