Kako zmanjšati stroške

Kako zmanjšati stroške

Vas zanima kako zmanjšati stroške?

Življenje dandanes poteka nadvse hitro in nas preseneča na vsakem koraku. Ker pa je večina reči povezanih z denarjem, se seveda vprašamo kako zmanjšati stroške. Tiste največje, pa tudi tiste manjše, morda celo nepotrebne. Se znamo dovolj dobro organizirati, da bi nam to uspelo?

Pa sploh ne gre le za to, da ne bi imeli denarja za vse kar potrebujemo, le vprašati se je potrebno ali vse tisto kar kupimo, zares tudi rabimo. Želje so eno, realna vrednost posameznega nakupa pa se meri v tem ali smo z njim kaj pridobili, ali zgolj nahranili svoj ego.

Dražje ni vedno boljše. Ne boste verjeli, a zelo veliko lahko prihranimo pri dnevnem nakupovanju v trgovini. Vas zanima kako zmanjšati stroške pri nakupovanju? V naših glavah se je nekako zasidralo mnenje, da je dražje bolj kvalitetno. Pa je res? Nikakor ne! To dokazujejo mnoge raziskave, ki so jih opravili raziskovalci, a tudi državne službe, zadolžene za varnost potrošnika.

In kaj so ugotovili? Da denimo mnogo cenejša sončna očala precej bolje zaščitijo naše oči kot nekatera dražja. Pa tudi, da najdražja krema za sončenje še nikakor ne pomeni tudi boljše zaščite naše kože. Enako velja za hrano. Sploh ni potrebe, da bi kupovali najdražje, pač pa je bolj pomembno, da pred nakupom preverimo poreklo in kakovost dobavitelja.

Kako zmanjšati stroške pri položnicah?

Prihranite pri električni energiji! Ste eden tistih, ki z grozo pričakajo vsako novo položnico za elektriko? Dobrodošli v naš klub! Preverite kako zmanjšati stroške elektrike. Za začetek povejmo, da nekaterih reči enostavno ne moremo izklopiti, lahko pa stare hladilnike, skrinje in pralne stroje zamenjamo z novejšimi, ki niso tako potratni z elektriko.

Prav tako sta ena večjih potrošnikov klimatska naprava, ali pa ogrevanje. Klima naj bo novejša, s tehnologijo varčevanja in prave moči, saj šibkejša klima deluje na robu svojih zmožnosti in ves čas. Glede ogrevanja pa vam bo pomagalo, če boste zamenjali stara okna in vrata, saj boste na ta način prihranili kar do 70% vložene energije. To pa ni malo kajneda?

Če želite ugotoviti kako zmanjšati stroške, boste seveda morali uporabiti še nekaj “trikov”. Trikov, ki to v resnici niti niso, le ne zavedamo se kako zelo enostavno je. Na vsakem koraku na nas prežijo oglasi in pretkani trgovci, ki nam znajo vstopiti v podzavest in nas prepričati v nakup.

Kako zmanjšati stroške v trgovini?

Če kje, potem se da veliko prihraniti tudi v trgovini. Se sprašujete kako zmanjšati stroške na svojih nakupovalnih pohodih? V resnici je zelo enostavno. Za začetek ne odidite v trgovino brez nakupovalnega seznama. Doma skrbno napišite kaj vse potrebujete in ne odstopajte od zastavljenega cilja. Hodite v trgovino le enkrat do trikrat na mesec (večji nakupi), za tisto kar potrebujete sveže (kruh, sadje in zelenjavo) pa opravite nekaj manjših nakupov.

Če vas zanima kako zmanjšati stroške pri nečem kar je videti življenjskega pomena, potem boste hitro ugotovili, da nakupujete na pamet. V trgovini nas oči prepričajo v to in ono. Morda kakšna sladica, ali posebna ugodnost, ki jo trgovec oglašuje z velikimi črkami.

Nikakršnega problema ni v tem, če si le prej doma določite nek budget, ki bo namenjen tem nakupom, ki jih ni na seznamu. Navadno gre za nakupe, ki niso nujni, se pa na koncu izkaže, da jih je v košari ali nakupovalnem vozičku več kot tistih s seznama.

Tagovi:

Više članaka

Potek osebnega stečaja

Potek osebnega stečaja

Ko se človek zadolži na banki ali kje drugje niti v sanjah ne pomisli, da nekoč ne bi vrnil izposojenega denarja. Žal pa se zgodi, da nek hitri kredit morda ne zmore odplačati, ker je vmes ostal brez

Kaj piše v Sisbonu?

Kaj piše v Sisbonu?

Sisbon je v resnici sistem, ki ga vodi Banka Slovenije in je namenjen bankam ter drugim finančnim ustanovam, da lahko preverijo finančno stanje posamezne fizične osebe v primeru, da želi ta pri njih n