V kateri državi živijo najdlje?

V kateri državi živijo najdlje?

Veste v kateri državi živijo najdlje?

Ljudje smo zanimiva bitja, ki si med vsem ostalim želimo zelo dolgo živeti. Pa ne zgolj dolgo. Že stoletja ali kar tisočletja stremimo k nesmrtnosti in upamo, da jo bomo nekoč dosegli. Tudi znanstveniki so temu cilju namenili kar nekaj pozornosti. Pa poglejmo za začetek v kateri državi živijo najdlje.

Kot mesto, ki slovi po največ stoletnikih in najdaljšem življenju na tem planetu, je povsem na vrhu seznama japonska Okinawa. Če se sprašujete zakaj prav tam in ali tam rastejo kakšna posebna zelišča, vas bo odgovor razočaral. Če vas zanima v kateri državi živijo najdlje in bi radi izvedeli tudi recept za dolgoživost, bo ta na voljo v nadaljevanju.

Sploh ne gre za to, da bi se prebivalci Okinawe in drugih mest v katerih beležijo rekordno visoko življenjsko dobo prehranjevali s čudežno rastlino. Znanstveniki so prišli do zaključka, da do tega vodi dejstvo, da gre za otoške države in mesta, kjer življenje poteka nekoliko drugače kot na celini.

Bolj pomembno kot podatek v kateri državi živijo najdlje

Bolj pomembno kot podatek v kateri državi živijo najdlje, je dejstvo kako ti ljudje živijo. Večinoma gre za otoke in priobalna mesta v katerih življenje teče nekoliko bolj počasi in predvsem umirjeno. Stres je danes krivec mnogih bolezni, prehitrega staranja in tudi smrti. Prav zato je to zagotovo dejavnik, ki sodi v sam vrh.

Še en nadvse pomemben dejavnik za dolgo življenje je zdravo prehranjevanje. Ljudje ob morju ali otočani pojedo veliko morskih rib in morskih sadežev, ki jim v telo prinesejo kopico odličnih vitaminov, mineralov, ter predvsem kvalitetnih maščob. V kateri državi živijo najdlje je odvisno tudi od podatka o tem.

Vsekakor mastne ribe kot so tuna in podobne, v naše telo prinesejo nadvse pomembne maščobne kisline omega 3. Te nas varujejo pred boleznimi srca in ožilja (pred kapjo), ter ohranjajo naše možgane mlade. Kot vidite, smo že precej bližje odgovoru na zastavljeno vprašanje v naslovu. Poleg Okinawe, je zelo “dolgoživa” tudi italijanska Sardinija.

Zdaj veste v kateri državi živijo najdlje

Potem ko si odgovorimo na vprašanje v kateri državi živijo najdlje, nas hitro spreleti še nekaj idej. Če samo pomislite na Mediteran in njegove prebivalce, boste kaj hitro ugotovili da se na njihovi mizi poleg rib znajde še veliko sveže pridelane zelenjave in sadja. Vedno jedo zgolj sezonsko in niso ljubitelji rdečega mesa.

Seveda kdaj pa kdaj sežejo tudi po njem, a večinoma bodo na meniju vseeno ribe, pa tudi zelo zdravo olivno olje. Ljudje, ki živijo na takšen način so tudi bolj srečni in ne poznajo stresa. Da bi še bolje razumeli odgovor na vprašanje v kateri državi živijo najdlje, je potrebno dodati še nekaj zelo pomembnega.

Ti ljudje, ki živijo zelo zdravo so obenem tudi zelo skromni in marljivi. Neredko jih boste videli v vrtovih, na njivah ali čolnih medtem, ko opravljajo svoje delo. Torej, recept za dolgo življenje je; jej dobro in zdravo, veliko se gibaj in bodi srečen! Enostavno kajne?

Tagovi:

Više članaka