Pregibni telefoni

Pregibni telefoni

Kaj so pregibni telefoni?

Seveda govorimo o mobilnih telefonih, ki so s svojim prihodom na trg v popolnosti spremenili naša življenja. Danes je tako da brez njih praktično ne moremo več. Komunikacija, zabava, internet, vse to je na dosegu naših prstov. Ampak kaj točno so pregibni telefoni?

Seveda ne bomo govorili o tistih, ki so bili pred leti najbolj popularni zato ker so bili majhni in si ga odprl na preklop. To so bili preklopni telefoni. Pregibni telefoni pa so zadnji krik mode v visoki tehnologiji. Ta je v zadnjih letih tako močno napredovala, da so se na trgu sprva pojavili upogljivi zasloni.

Ker imamo danes vsi radi velike zaslone na svojih mobilnih telefonih, a hkrati ne preveč, da ne bi šli v žep, so se proizvajalci domislili načina kako zelo velik zaslon vseeno spraviti v žep. Ustvarili so mobilni telefon s pregibnim zaslonom, ki v odprtem stanju spominja bolj na tablični računalnik kot pa na telefon.

Pregibni telefoni so višek tehnologije

Kot rečeno, so pregibni telefoni rezultat večletnega dela na tem področju, da bi potrošnikom namenili napravo, ki bi bila lahko tako tablični računalnik, kot mobilni telefon v enem. Po nekaj neuspelih poizkusih je vendarle uspelo in pregibni telefoni so prišli na trg.

Resda gre za prve izdelke, ki se bodo še močno izboljšali v prihodnosti, a dejstvo je, da so že sedanji zares vrhunski. Vrhunska pa je tudi cena, saj stanejo v poprečju 2 do 3x več kot običajni mobilni telefoni vsrednjega ali višjega ranga. Pa se splača? Hja, kakor za koga.

Vsekakor pa ima pametna naprave te vrste pred seboj ogromen potencial. Seveda, ko se bodo cene približale zneskom, ki bodo bolj dosegljivi za navadne smrtnike. Cene bodo padale s pojavom novih znamk in modelov, zato bo pač potrebno nekaj časa počakati, da se ustvari večja konkurenca na tem področju. Verjetno se tudi sami ne bi branili tako zanimive mobilne naprave kajneda?

Pregibni telefoni še niso popolni

Čeprav je morda slišati da gre za vrhunec trenutne tehnologije, pa je potrebno povedati da pregibni telefoni še nikakor niso popolni. Največ težav je izdelovalcem do sedaj povzročal sistem pregiba pod zaslonom. Po eni strani zato, ker ni zdržal ravno veliko preklopov, po drugi pa, ker je na zaslonu ostala vidna izboklina.

Ko so bili prvi pregibni telefoni v rokah prizkuševalcev, jim je najprej padlo v oči, da raztegnjen zaslon ni popolnoma raven. Na sredini zaslona je bila namreč precej opazna izboklina tečajev, ki skrbijo za preklop. Sčasoma so to napako odpravili in prišli do izdelka, ki je že zares soliden in je pregib skorajda neviden.

Skorajda, ne pa še povsem. Prav zato bo potrebno še nekoliko počakati, da se tehnologija tako dodela, da bodo tovrstni pametni telefoni videti zares brezhibno. Je pa jasno, da nobena stvar na začetku ne more biti popolna. Vsekakor smo v nestrpnem pričakovanju novih izdelkov, ki bodo spremenili naša življenja.

Tagovi:

Više članaka