Partnerski odnos

Partnerski odnos

Kakšen je dober partnerski odnos?

Partnerski odnos je seveda zveza dveh, ki si poleg ljubezni delita še marsikaj drugega. Težko je najti dva partnerja, ki bosta dejala, da je pri njima vedno vse idealno in sta ves čas na polno zaljubljena. Partnerski odnos namreč ni zgolj stiskanje in poljubljanje, pač precej bolj resna zadeva.

Še posebej kadar si partnerja ustvarita družino, ali pa sta denimo na poti do tega. Pomembno je, da se partnerja spoštujeta in se zavedata svoje vloge v odnosu. Velikokrat pride do razhajanj zaradi ljubosumja, nepravično razdeljenih zadolžitev in omejevanja svobode. Prav zato je potrebno na te reči biti nekoliko bolj pozoren.

Če želimo v partnerskem odnosu zadržati tisto iskrico, oziroma bolje rečeno “lepilo” ki par drži skupaj, se je potrebno za to kar precej potruditi. So trenutki, ko je vse lepo in prav in so trenutki, ko temu ni tako. Prav takrat pa je potrebno biti najbolj marljiv in delati na tem, da ne pride do prevelikih trenj.

Ko partnerski odnos zašepa

Dejstvo je, da enkrat pride do tega, da dober partnerski odnos nekoliko zašepa. To se lahko pripeti brez kakšnega bolj otipljivega razloga, ali pa zaradi nečesa kar je drugega partnerja zmotilo. Seveda v partnerksem odnosu ne gre samo za kimanje in poveličevanje partnerja, a vseeno mu je potrebno kdaj pa kdaj nameniti posebno pozornost.

Ga razveseliti s kakšnim skromnim darilcem, povabiti na kosilo ali na preprosto pijačko. Ko partnerski odnos doživi prve rdeče minute, je potrebno ostati zbran in miren. Veliko se je treba pogovarjati, saj je jasno, da se bodo različna nesoglasja na ta način najlažje razrešila.

Pogovori morajo biti redni in spoštljivi, pa do kakšnih večjih kriz niti ne bo prišlo. Še posebej v primeru, kadar je v vezi prisoten otrok, je potrebno misliti tudi nanj in ne samo nase in na svoja prepričanja. V skupnem življenju je potrebno kdaj tudi potrpeti in prenesti muhe partnerja, saj nikoli ne vemo kdaj bomo na vrsti sami.

Kako obdržati dober partnerski odnos?

Da bi svoj partnerski odnos zadržali na visoki ravni karseda dolgo, je potrebno upoštevati nekaj nasvetov. Pa recimo, da si morata partnerja najprej zaupati. Zaupanje pa si je potrebno seveda prej tudi pridobiti. Naslednja stvar so različne zadolžitve. Kdo bo odnesel smeti, pomil posodo, skočil v trgovino, šel po otroka v vrtec in podobno.

Presenečeni bi bili, ko bi izvedeli kolikokrat za poslabšan partnerski odnos partnerji krivijo prav to, ko se srečajo pri zakonskem svetovalcu. Potem pa je tu seveda tudi intima. Čeprav začetna zaljubljenost malce zbledi, pa je potrebno še vedno vzdrževati tisto intimno povezavo.

Morda nore zaljubljenosti res ni več, še vedno pa je ljubezen in neka spolna privlačnost. Dejstvo je, da je pomanjkanje spolnosti v partnerskem odnosu prav tako eden pogostejših razlogov za sestanek z zakonskim svetovalcem. Če se partnerja ne čutita več tako in te reči izginejo, je vsekakor čas za alarm. In ne pozabite na spoštovanje, ter občasno razvajanje.

Tagovi:

Više članaka