Kako se znebiti pršic

Kako se znebiti pršic

Preverite kako se znebiti pršic

Pršice so mala, drobna bitjeca, ki prebivajo v našem stanovanju. Največ jih boste našli prav postelji in če bi vedeli koliko jih v resnici je tam, se verjetno ne bi več nikoli ulegli vanjo. A pozor, ni vse tako grozno kot se sliši. Preverite kako se znebiti pršic za vedno in kako si olajšati spanec.

Ne gre za to, da so pršice zgolj tam pač pa za dejstvo da nekaterim ljudem močno škodujejo. Sploh tistim, ki so nanje alergični zato je zanje nujno, da svoje ležišče očistijo teh nadležnih bitjec, ki se hranijo z odmrlo kožo in lasmi. O tej temi veliko informacij tudi na blic.hr. In kako se znebiti pršic?

Ena izmed opcij je seveda ta, da zamenjate staro ležišče z novim. A tudi tam se bodo pršice sčasoma pojavile, zato morate razmišljati še nekoliko bolj pragmatično. Omislite si ležišče za alergike, ki je zelo negostoljubno za pršice in vas bo varovalo pred njimi.

Kako se znebiti pršic s čiščenjem?

Za začetek povejmo kako se znebiti pršic z ustrezno posteljnino. Tako je, na trgu obstaja posteljnina, ki pršicam ne ugaja, zato boste na ta način naredili že zares veliko. Verjetno ste se že kdaj vprašali kako pogosto je potrebno zamenjati posteljnino? Priporočamo vam, da to storite enkrat na teden in staro ustrezno operete.

Ključnega pomena pri tem kako se znebiti pršic s posteljnine, ki je bila en teden na vaši postelji je, da jo operete na vsaj 60 stopinjah. To je namreč temperatura, ki jim več ne ustreza in jih odstrani z nje. A pršice se ne zadržujejo samo v postelji. Rade so povsod tam kjer težko čistite in imajo na voljo dovolj hrane.

Torej odmrle kože, las in nohtov denimo. In kje se te reči najraje zadržujejo? Vsekakor na kakšni ogromni preprogi, ki jo zelo težko kvalitetno posesamo. In priznajmo si, preprog ravno pogosto ne peremo, če sploh. Navadno jih zgolj otrkamo.

Kako se znebiti pršic iz stanovanja?

Ne le debele in velike preproge, prščice so rade čisto povsod kjer imajo na voljo ugodne razmere za razmnoževanje. In kako se znebiti pršic doma? Eno teh dobrodošlih lokacij zanje boste našli tudi na plišastih igračah. Jih imate v otroški sobi veliko? Huh, ne pozabite jih redno prati in pri tem ne pozabite niti na ustrezne temperature.

Prav tako v to kategorijo sodijo tiste velike blazine in vzglavniki na vašem kavču ali postelji. Imate preko kavča poveznjeno deko ali veliko, mehko ter udobno pregrinjalo? Še en ljubek dom za pršice. Zdaj vam je verjetno že malo bolj jasno kje se nahajajo in kako se znebiti pršic.

Omenimo še en kraj kjer jih boste našli. Imate na oknih lepe in velike zavese. Tako je, tudi tam jih boste našli. Vsekakor pa boste najbolje storili, če boste v stanovanju poskrbeli za čim več ravnih površin s katerih boste zlahka očistili prah. Prav tako ne pozabite na zračenje.

Tagovi:

Više članaka