Izdelava brezplačne spletne strani

Izdelava brezplačne spletne strani

Je izdelava brezplačne spletne strani sploh možna?

Svet je šel v digitalno dobo in danes ga pravzaprav ni junaka, ki ga ne bi uporabljal. Prav tako je prišlo do poplave spletnih strani in vsaj za podjetja je pričakovano, da bodo imela tam svojo. Prav tako pa spletne strani postavljajo tudi posamezniki, ki pa se večkrat sprašujejo ali je možna izdelava brezplačne spletne strani.

Izdelava brezplačne spletne strani je v resnici mogoča, a morate za to delo poprijeti sami in poznati vsaj nekaj osnov računalništva in uporabe interneta. Na spletu so na voljo določena orodja, oziroma aplikacije, ki vam omogočijo, da si spletno stran postavite sami, brez vseh stroškov.

Seveda se je potrebno zavedati, da takšne strani ne ponujajo vsega kar naj bi spletna stran nudila, a vendarle bi znalo biti za kakšen osebni blog povsem dovolj. Vsekakor pa takšne spletne strani ne svetujemo podjetjem in posameznikom, ki se želijo na spletu resno predstavljati. V nadaljevanju povemo še kaj več o tem.

Izdelava brezplačne spletne strani naj ne bo prva izbira

Preden se odločite da bi postavili spletno stran, dobro razmislite za kaj jo potrebujete in kakšna mora biti, da bo služila svojemu namenu. Če ste se odločili začeti kak posel, bi rekli da izdelava brezplačne spletne strani ni za vas. Po drugi strani pa je to seveda odvisno tudi od tega koliko znanja premorete.

Če ste denimo dobri z WordPressom in pripravljeni vložiti nekaj ur dela, bi lahko rekli, da je to skorajda izdelava brezplačne spletne strani. Zakaj skorajda? Zato ker boste navadno vendarle morali vložiti nekaj denarja za nakup domene in spletnega gostovanja, kjer bo vaša nova spletna stran stala.

Izdelava spletne strani danes sploh ni več tako velik strošek kot nekoč, ko je bilo za ta namen potrebno odšteti kar precej denarja. V resnici si preprosto, a lepo spletno stran danes lahko privošči že vsak. Seveda pa poznamo veliko različni spletnih strani, zato je pomembno da veste kaj si od nje želite.

Izdelava brezplačne spletne strani za podjetja

Če vas zanima izdelava brezplačne spletne strani za podjetja, potem ponovimo še enkrat, da vam tega ne priporočamo. Spletna stran podjetja naj bo profesionalna in ima zaledje, ki bo omogočalo nadgradnjo in administracijo, ter varnost baze podatkov. Omenili smo več različnih spletnih mest, pa poglejmo katera so to.

Spletna stran za podjetje, spletna trgovina, spletna vizitka, spletna aplikacija, spletna stran za posameznike, blog in tako dalje. Izdelava brezplačne spletne strani je tako odvisna od tega česa si želite vi. Še najbližje bi prišli, če bi se odločili za spletno vizitko. Še niste slišali zanjo?

Spletna vizitka je spletna stran, ki pa nima nobenih podstrani ali zapletenih orodij in menija. Gre zgolj za spletno mesto, kjer so lično našteti vsi podatki vašega podjetja, ali pa informacije, ki jih želite deliti s svetom. Za takšno spletno vizitko lahko uporabite lastno domeno, lahko pa jo postavite tudi na katerem izmed namenskih paketov v ta namen.

Tagovi:

Više članaka